CO-industris Samarbejdspris 2016

C.C.JENSEN vinder CO-industris Samarbejdspris 2016.

Tillidsrepræsentanter står bag indstillingen.

Hæder til Svendborg-firma: C.C. JENSEN har landets bedste samarbejde

Svendborg: Oliefiltervirksomheden C.C. Jensen på Løvholmen i Svendborg er kendt for at være en god arbejdsplads. Flere gange er den gamle familievirksomhed blevet fremhævet for sit fokus på medarbejdertrivsel, og nu sker det igen.

Den 24. oktober modtager administrerende direktør Stig Due CO-industris Samarbejdspris 2016 som udtryk for kartellets værdsættelse af samarbejdet mellem medarbejdere, tillidsfolk og ledelse i landets virksomheder.

Prisen uddeles en gang årligt. I år peger pilen altså på den sydfynske industrivirksomhed, og det er tillidsfolkene, der står bag indstillingen. 

Tillidsrepræsentant Tom Christiansens korte svar på, hvad det er, han og kollegerne sætter pris på ved deres arbejdsplads, er:

Retfærdighed, tillid og respekt.

Mere uddybende lyder det:

- Der er en særlig familiær ånd hos C.C. Jensen. Det har der altid været, og det betyder utroligt meget for ens arbejdsglæde, at man har nogle kolleger og en ledelse og en solid gammel samarbejdskultur, siger han.

I den forbindelse kommer han ikke uden om tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand Carl Aage Jensen, der altid har haft sin helt egen facon at være leder på.

- Han har en særlig mentalitet. Selvom han godt kan være meget kontant, så har han et blødt hjerte. Han bekymrer sig om den enkelte medarbejder og vil gå meget langt for at undgå fyringer, siger Tom Christiansen.

Særlig mentalitet

Carl Aage Jensens afløser som direktør, Stig Due, har ifølge tillidsmanden samme menneskesyn. Og omverdenen har som sagt tidligere lagt mærke til C.C. JENSEN i Svendborg.

I 2004 modtog C.C. Jensen "Den gyldne Nagle" af Dansk Metal og blev kåret som Fyns næstbedste arbejdsplads.

Den sydfynske arbejdsplads fik så sent som i maj særlig positiv omtale, da formand for Socialdemokraterne Mette Frederiksen omtalte virksomheden i sin tale til Dansk Erhvervs årsdag.

Medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde afspejles i øvrigt i en meget lav personaleudskiftning og en høj anciennitet på gennemsnitligt 11 år. Endnu en ting, der har betydning, er en ligelig overskudsdeling.

CO-industri bekræfter, at årets bedste samarbejdsvirksomhed er C.C. Jensen, men vil på nuværende tidspunkt ikke ud med ordlyden i den begrundelse, som følger med prisen. Den får vi på dagen, når der er prisoverrækkelse samt øl og pølser på Løvholmen i Svendborg.

 

10.10.2016
C.C.JENSEN A/S
CEO Stig Due