Ordreboom får optimismen til at boble

 

Den 15. september 2015 interviewede Berlingske Business CEO Stig Due:  

Der er klar optimisme og fremgang at spore hos de store danske virksomheder. Det viser svar fra 187 chefer i Toplederpanelet.

TOPLEDERPANELET
Større omsætning, masser af nye ordrer og stigende overskud. Optimismen bobler hos Danmarks største virksomheder, hvor et klart flertal venter, at bedre tider nu langt om længe er i sigte. Af samme grund planlægger en stor del af erhvervslivet at ansætte flere medarbejdere og skrue op for investeringerne i nye maskiner og bygninger, ligesom langt flere end før også vil sætte flere penge af til forskning og udvikling af nye produkter. 187 danske topledere deltog i en undersøgelse, og imponerende 48 % forventer stigende salg og større omsætning.

Også administrerende direktør Stig Due fra Svendborg-virksomheden C.C.JENSEN ser optimistisk på fremtiden. Virksomheden er førende inden for produktion af filtre til rengøring af olie i vindmøller, skibe og mange andre steder. Alene i år er salget steget med 15 %.

"Det er mere end ventet og skyldes ikke kun et større salg herhjemme, men især i udlandet, hvor vi henter mere end 85 % af vores omsætning," siger Stig Due.

Medvind i både ind- og udland
Familieejede C.C.JENSEN med hovedkvarter i Svendborg oplever i øjeblikket den største medvind i mange år. Medarbejderantallet har rundet de 300, og omsætningen er nået op på 47 millioner euro. En del af væksten stammer fra stigningen i vekselkursen for amerikanske dollars over de seneste 12 måneder. Stigningen har bevirket, at danske produkter er blevet mere konkurrencedygtige i USA.

"Men det er ikke hele forklaringen", siger Stig Due og fortsætter: "Vores vækst er baseret på mange lande, blandt andet Holland, Storbritannien, Spanien og Tyskland. Vores produkter sparer rent faktisk kunderne for udgifter, så de opfatter dem som en god investering – selv med de lave oliepriser, vi har i øjeblikket."

Nogle markeder halter stadigvæk bagefter, specielt Kina og Grækenland, men ikke så meget, at det påvirker det overordnede billede. Og væksten har allerede resulteret i nyansættelser i virksomheden:

"Vi har allerede ansat ekstra svejsere, og selvom det ikke er risikofrit at forsøge at spå om fremtiden, så kan man roligt sige, at hvis vi kan fastholde tendensen, så får vi helt klart brug for endnu flere medarbejdere," konkluderer Stig Due.

____________________
Artikel i Berlingske Business
Tirsdag den 15. september 2015