store investeringer i arbejdskraft

 

Den 29. april 2015 interviewede den lokale Fyens Amts Avis vores CEO, Stig Due:

I 2014 ansatte og uddannede C.C.JENSEN 29 nye medarbejdere, og det kan aflæses i årsregnskabet

Svendborg:
Oliefiltervirksomheden C.C.JENSEN på Løvholmen i Svendborg er i så stærk vækst, at økonomien har haft svært ved at følge med det seneste års tid.

Der er ansat 29 nye medarbejdere, så man nu er oppe på at beskæftige 274 personer i ind- og udland. Alle disse mennesker har dog ikke bidraget til overskud fra starten af deres karriere – tværtimod er der investeret i uddannelse af dem. Det kan aflæses i årsregnskabet, hvor lønudgifterne er steget fra 130 millioner kroner i 2013 til 150 millioner kroner i 2014.  Overskuddet er i samme periode faldet fra 19 millioner kroner til 5 millioner kroner.

I årsrapporten formuleres resultatet som "ikke tilfredsstillende", men administrerende direktør Stig Due er langt fra pessimistisk, da avisen fanger ham på en telefon i Indien, hvor han er på besøg i et nyetableret datterselskab.

- Man kan sige, at vi i kalenderåret 2014 ansatte flere, end vi egentlig havde råd til. Men der er tale om en investering i at ekspandere yderligere, og den er allerede ved at komme ind igen her i første kvartal af 2015, forklarer han.

Solidt fundament
- De mennesker, vi ansatte sidste år – hovedsageligt sælgere og ingeniører – nåede ikke at bidrage til omsætningen, fordi de deltog i træningsforløb og uddannelse meget af tiden, siger han.

Nu er der på den anden side slet ikke tale om røde tal i det gamle Svendborg-firma, der har haft det godt i mange år. Med en omsætning på 340 millioner kroner, et overskud på fem millioner, en soliditetsgrad på 46 procent og en egenkapital på 122 millioner kroner er der stadig god bund i virksomheden. Men ledelsens egne forventninger til regnskabsåret holdt altså ikke stik.

- Vi havde budgetteret med en omsætning på 360 millioner kroner, og det nåede vi ikke. Men det er som sagt lønudgifterne, der hovedsageligt giver det manglende resultat, siger Stig Due. - Vi har desuden investeret i nyt fuldautomatisk udstyr til vores fabrik i Hesselager, og den investering er også en del af forklaringen.

Direktøren forventer fortsat vækst de kommende år og at indtjeningen vil komme på niveau med målsætningen i løbet af 2015.

Det er især i udlandet, C.C.JENSEN har sin vækst, med 85 procent af omsætningen hentet fra datterselskaber i 13 lande. Når Stig Due i disse dage kan glæde sig over, at etableringen i Indien er på plads, er det dog ikke ensbetydende med, at det er nemt at slå sig ned i udlandet. - Det er tre års tungt bureaukratisk arbejde med at få registreret datterselskabet, der endelig er lykkedes. Men vi har åbnet nye kontorer cirka hvert andet år, siden vi for 25 år siden etablerede det første i England, siger Stig Due, der en af dagene flyver videre til en anden "datter" i Dubai.

Billede: 
Direktør Stig Due, C.C.JENSEN, besøger i dag virksomhedens senest etablerede datterselskab i Indien. Fortsat ekspansion medfører flere medarbejdere – og det koster.

___________________
Artikel i Fyens Amts Avis
Onsdag den 29. april 2015