tankere – smøreolie til firetaktsmotor

 
Krumtaplejer, hovedlejer og LO-pumper i marinemotorer har alle smøringssystemer, der sørger for, at de kører problemfrit. På grund af de stadigt mindre tolerancer skal smøreolien holdes fri for partikler, oxideringsrester og vand for at motoren kan køre problemfrit og for at reducere sliddet på komponenterne

Udfordring
På tankere bruges firetaktsmotorerne hovedsageligt som hjælpemotorer, der bruges til strømproduktion. Disse renses normalt af en af renserne, der deles mellem tre motorer. Hvis en eller flere motorer svigter, kan dette bringe cargohåndteringen i fare. Smøreolien i en trunkmotor forurenes konstant af forbrændingsudblæsningen med snavs og metalpartikler. De små forbrændingspartikler ødelægger olien og fremskynder olieoxideringen, hvilket fører til reduceret TBN, højere viskositet og i sidste ende smøreolieændring. Men det, der er mest skadeligt for motordelene, er 3-10 mikron partikler, som medfører slid, blokering, træthed og afslibning af cylinderforinger, knastaksler og akseltapper/lejer. Effektiv fjernelse af forurening via et eksternt rensningssystem vil forlænge både motorens og smøreoliens levetid. 

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Reducer energiforbruget, og forbedr smøreoliens renlighed
  • Reducer risikoen for reparationer på motoren
  • Reducerer risikoen for uplanlagte nedbrud og offhire
  • Reducerede vedligeholdelsesomkostninger

Når du installerer en CJC® Oliefilterløsning på dit motorsmøresystem, kan du erstatte renseren og minimere olie- og energiomkostningerne. CJC® Oliefiltre kræver ikke opvarmning, de producerer ikke slam, og der er ikke risiko for vandindtrængning, hvilket du vil opleve, når du bruger konventionelle rensere. Du får et oliefilter med fremragende snavs- og oxideringsfjernelsesegenskaber og den højeste snavstilbageholdelseskapacitet, hvilket giver omkostningsbesparelser og bedre motordriftssikkerhed. 

Fra et teknisk perspektiv er CJC® kendt for at holde olie ren, tør og uden oxideringsrester. 

Når du vælger CJC® Oliefiltre, sikrer du en lang levetid for motoren, reducerer vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud.  

Dine løsninger
Til motorsmøreolie på tankere har du brug for:

  • CJC® Finfilter, HDU 

CJC® Systemløsninger passer til alle størrelser smøresystemer til firetaktsmotorer på tankerflåder, og vi leverer verden over, hvor det er nødvendigt. Vi hjælper med at vælge den rette løsning afhængigt af systemtypen og -betingelserne i miljøet – i tæt samarbejde med tekniske organisationer. 

 

Brochurer

Marine sector brochure
Clean Oil Guide