viden om olie

 

Alle typer udstyr, der anvender olie til transmission eller smøring vil blive påvirket af oliens tilstand.  Olie kommer i kontakt med alle de andre systemkomponenter, og kan således være bærer af forureningskilder.

Viden om olie begynder med den grundlæggende differentiering mellem de økologiske olier, der anvendes til madlavning og mineralolier, der anvendes som smøremidler i et bredt udvalg af applikationer.  Der er også syntetiske olier, som er fremstillet af mineralsk olie, naturgas eller helt andre komponenter, og derefter tilpasset meget specifikke formål.

De tre grundlæggende trin til at arbejde med olie, er:

1. Lær om applikationen
2. Vælg den rigtige type olie
3. Vedligehold olien optimalt

”Lær om applikationen” betyder at forstå hvordan udstyret fungerer, og hvad olien skal gøre.  Forståelse af overflader og kontamineringskilder er et grundlæggende krav, men det er også vigtigt at vide arbejdsvilkår, temperaturer osv., med henblik på at vælge den rigtige olie.

Når applikationen er kendt, kan du vælge den rigtige type olie.  Kontakt olieselskaber eller uafhængige specialister til at finde ud af hvilken olie er bedst egnet til din applikation.

Endelig skal du vedligeholde olien, både sikkert og effektivt, holde fugten på et minimum samt fjerne partikler og olienedbrydningsrester (oxidation).

Du kan lære mere ved at downloade vores  Clean Oil Guide.

Brochures & Guides

Clean Oil Guide