smøreolie til dampturbiner

 
I kraftværker med dampturbiner er dampturbinen den vigtigste del af kraftværker, da den genererer kraftværkets output. Den varme damp kan genereres af kul, fossile brændstoffer, kernekraft eller HRSG (Heat Recovery Steam Generator). Dampturbinens hovedsmøringssystem er typisk det største oliesystem i kraftværket, som kan indeholde over 40.000 liter turbineolie (ISO VG 46-olie), og det er følsomt over for vand i olien, oxidationsrester og partikler. Derfor skal olien i dampturbinens smøringssystemer være ren og tør.

Udfordring
Hvis olien i dampturbinens smøresystem ikke holdes ren og tør, risikerer du meget dyre reparationer eller udskiftninger samt nedetid for anlægget. Hovedproblemet med dampturbinens smøreolie er, at der trænger vand ind som følge af lækage gennem labyrintpakningerne, men også kondensvand i tanken og partikler er en udfordring. I nye turbiner skaber stabiliseringstiden flere partikler i olien, og dette kan forårsage øjeblikkeligt slid, hvis partiklerne ikke fjernes effektivt. Hvis dampturbinen ikke yder, leveres der ikke strøm til forsyningsnettet, og der opstår risiko for bøder.   

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Optimer kraftværkets driftstid
  • Reducer risikoen for reparationer på dampturbinen
  • Reducer risikoen for uplanlagte nedbrud, strømudfald og bøder 
  • Reducerede vedligeholdelsesomkostninger

Når du installerer en CJC® Oliefilterløsning på dit dampturbinesmøresystem, får du et oliefiltreringssystem med fremragende vandfjernelsesegenskaber og den højeste snavskapacitet. Dette kan give dig omkostningsbesparelser og bedre driftssikkerhed for udstyret samt et højere output for dit anlæg. Fra et teknisk perspektiv er CJC® kendt for at holde olie ren, tør og uden oxidationsrester, hvilket er blevet dokumenteret over en lang årrække og i mange installationer af dampturbinesmøresystemer. CJC® Oliefiltreringsløsninger er installeret i mange kraftværker verden over. Når du vælger CJC® Oliefiltre, sikrer du en lang levetid for turbinen, reducerer vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud. Og du kan endda overvåge dit systems tilstand ved hjælp af Oil Contamination Monitor (OCM).

Dine løsninger
Til smøringssystemer på dampturbiner anvendes følgende CJC® Systemløsninger:

CJC® Systemløsninger passer til alle størrelser dampturbiner – nye eller gamle. Og vi kan levere verden over, hvor det er nødvendigt. Vi hjælper med at vælge den mest passende løsning afhængigt af systemtypen og -betingelserne i miljøet – i tæt samarbejde med tekniske organisationer. 

 

Kundecases

Urban Waste Management Plant_Steam Turbine, Lube Oil, Siemens SST-400,65 MW_ASPO6051

Brochures & Guides

Power sector brochure
Clean Oil Guide