køletårnsgearkasser

 
Der er brug for en køleenhed for at kondensere turbinens damp med lavt energiindhold til vand. Det kan være køling via vand fra en sø eller flod, eller hvis kraftværket ligger nær et reservoir, men dette vil ofte skabe miljømæssige problemer, såsom alger. Derfor bruges der normalt et antal køletårne. Blæseren i midten af hvert køletårn sikrer gennemtrækket, og den roterer ved hjælp af et gear og en elektrisk motor. Da gearet er installeret mindst 30 meter over jorden, er det ikke let at foretage vedligeholdelse, og derfor skal olien i køletårnsgearkassen holdes ren og tør.

Udfordring
Hvis olien i køletårngearkasserne ikke holdes ren og tør, risikerer du meget dyre reparationer eller udskiftninger af dele samt nedetid for anlægget. Hovedproblemet er, at der trænger vand og støv ind, som medfører slid og oxidationsrester i olien. Det er svært at komme til køletårnsgearkasser, så omkostningerne til service er meget høje. Hvis køletårnsgearkasserne ikke virker, falder outputtet for kraftværket til forsyningsnettet, og der opstår risiko for bøder.   

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Optimer kraftværkets driftstid
  • Reducer risikoen for dyre reparationer af køletårnsgearkasserne
  • Reducer risikoen for uplanlagte nedbrud, strømudfald og bøder 
  • Reducerede omkostninger til vedligeholdelse, som også er mere sikker

Når du installerer en CJC® Oliefiltreringsløsning på dine køletårnsgearkasser, får du et oliefilter med fremragende egenskaber for fjernelse af snavs og vand. System kan også bruges til på sikker vis at skifte olien, når det er nødvendigt. Dette giver dig omkostningsbesparelser og bedre driftssikkerhed for udstyret samt et højt output for dit anlæg. CJC® filtre kendt for at holde olie ren, tør og uden oxidationsrester, hvilket er dokumenteret over en lang årrække og i mange køletårnsgearkasseinstallationer. CJC® Oliefilterløsninger er installeret i mange kraftværker verden over, og du kan endda overvåge dit systems tilstand ved hjælp af Oil Contamination Monitor (OCM).

Dine løsninger
Til køletårnsgearkassesystemer anvendes følgende CJC® Systemløsninger:

CJC® Systemløsninger passer til alle størrelser køletårnsgearkasser – nye eller gamle. Og vi kan levere verden over, hvor det er nødvendigt. Vi hjælper med at vælge den mest passende løsning afhængigt af systemtypen og -betingelserne i miljøet – i tæt samarbejde med tekniske organisationer. 

Lær, hvordan andre kunder har fordel af CJC® - Klik for at downloade
Kunde cases på engelsk:

Brochures & Guides

Power sector brochure
Clean Oil Guide