smøre- og styresystemsolie i vandkraftsturbine


I kraftværker med vandkraftsturbiner er olien i vandkraftsturbinen et kombineret system, som smører de koniske tandhjul og bruges som hydraulisk styreolie. Turbinen den vigtigste del af maskineriet, som genererer kraftværkets output. Hovedsmøringssystemet er typisk det største oliesystem i kraftværket, og det er følsomt over for vand i olien, oxideringsrester og partikler. Derfor skal olien i vandkraftsturbinens smørings- og styresystemer være ren og tør.

Udfordring
Hvis olien i vandkraftsturbinens smørings- og styresystem ikke holdes ren og tør, risikerer du meget dyre reparationer eller udskiftninger samt nedetid for anlægget. Hovedproblemet med smørings- og styresystemsolie i vandkraftsturbiner er vandindtrængning. Forurening som følge af slid fra gearkassen kan derfor medføre fejl i styresystemerne. Da det vand, som driver vandkraftsturbinen, er temmeligt koldt, er der ofte kondens i olien. I nye turbiner skaber stabiliseringstiden flere partikler i olien, og dette kan forårsage øjeblikkeligt slid, hvis partiklerne ikke fjernes effektivt. Hvis vandkraftsturbinen ikke yder, leveres der ikke strøm til forsyningsnettet, og der opstår risiko for bøder.   

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Optimer kraftværkets driftstid
  • Reducer risikoen for reparationer på vandkraftsturbinen
  • Reducer risikoen for uplanlagte nedbrud, strømudfald og bøder 
  • Reducerede vedligeholdelsesomkostninger

Når du installerer en CJC® Oliefiltreringsløsning på dit smørings- og styresystem i vandkraftsturbinen, får du et oliefilter med fremragende vandfjernelsesegenskaber. Dette giver dig omkostningsbesparelser og bedre driftssikkerhed for udstyret samt et højt output for dit anlæg. Fra et teknisk perspektiv er CJC® kendt for at holde olie ren og tør og uden oxideringsrester, hvilket er dokumenteret over en lang årrække og i mange smørings- og styresystemsinstallationer til vandkraftsturbiner. CJC® Oliefilterløsninger er installeret i mange kraftværker verden over. Når du vælger CJC® Oliefiltre, sikrer du en lang levetid for turbinen, reducerer vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud. Og du kan endda overvåge dit systems tilstand ved hjælp af Oil Contamination Monitor (OCM).

Dine løsninger
Til smørings- og styresystemer i vandkraftsturbiner anvendes følgende CJC® Systemløsninger:

CJC® Systemløsninger passer til alle størrelser smørings- og styresystemer i vandkraftsturbiner – nye eller gamle. Og vi kan levere verden over, hvor det er nødvendigt. Vi hjælper med at vælge den mest passende løsning afhængigt af systemtypen og -betingelserne i miljøet – i tæt samarbejde med tekniske organisationer. 

Brochurer

Power sector brochure
Clean Oil Guide