smøre- og styrevæske i vandturbiner


I kraftværker med vandkraftsturbiner er turbineolien et kombineret system, som smører de koniske tandhjul og bruges som hydraulisk styrevæske. Turbinen er den vigtigste del af maskineriet, da den genererer kraftværkets output. Hovedsmøringssystemet er typisk det største oliesystem i kraftværket, og det er følsomt over for vand i olien, oxidationsrester og partikler. Derfor skal olien i turbinens smørings- og styresystemer være ren og tør.

Udfordring
Hvis olien i vandturbinens smørings- og styresystem ikke holdes ren og tør, risikerer du meget dyre reparationer samt nedetid for anlægget. Hovedproblemet med olier på vandturbiner er mærkeligt nok sjældent vandindtrængning, men derimod oxidationsrester i olien. Forurening som følge af slid fra gearkassen kan dog også medføre fejl i styresystemerne. Da vandet, som driver vandturbinen, er temmeligt koldt, kan der være kondens i olien. I nye turbiner skaber stabiliseringstiden flere partikler i olien, og dette kan forårsage øjeblikkeligt slid, hvis partiklerne ikke fjernes effektivt. Hvis vandturbinen ikke yder, leveres der ikke strøm til forsyningsnettet, og der opstår risiko for bøder.   

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Optimer kraftværkets driftstid
  • Reducer risikoen for reparationer på vandkraftsturbinen
  • Reducer risikoen for uplanlagte nedbrud, strømudfald og bøder 
  • Reducerede vedligeholdelsesomkostninger

Når du installerer en CJC® Oliefiltreringsløsning på dit smørings- og styresystem i vandturbinen, får du et oliefilter med fremragende egenskber til fjernelse at oxidationsrester, partikler og vand. Dette giver dig omkostningsbesparelser og bedre driftssikkerhed for udstyret samt et højt output for dit anlæg. CJC® filtrenes effektivitet er dokumenteret over en lang årrække og i mange installationer på vandturbiner verden over. Når du vælger CJC® Oliefiltre, sikrer du en lang levetid for turbinen, reducerer vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud. Og du kan endda overvåge dit systems tilstand ved hjælp af Oil Contamination Monitor (OCM).

Dine løsninger
Til smørings- og styresystemer i vandkraftsturbiner anvendes følgende CJC® Systemløsninger:

CJC® Systemløsninger passer til alle størrelser smørings- og styresystemer i vandkraftsturbiner – nye eller gamle. Og vi kan levere verden over, hvor det er nødvendigt. Vi hjælper med at vælge den mest passende løsning afhængigt af systemtypen og -betingelserne i miljøet – i tæt samarbejde med tekniske organisationer. 

Brochures & Guides

Power sector brochure
Clean Oil Guide