passagerfærger og RO-RO passagerskibe – smøreolie til firetaktsmotorer

Stempelringe, cylinderforinger, krumtaplejer, vippetøj og pumper i marinemotorer smøres alle af motorolien, der sørger for, at alt kører problemfrit. På grund af ønsket om forbedret drifts- og brændstoføkonomi bliver motortolerancer stadig mindre og mindre, og kravene til motorolien øges. I dag skal motorsmøreolien holdes fri for partikler, sod, oxidationsrester og vand for at motoren kan køre optimalt og for at reducere sliddet på komponenterne.

Udfordring
På passagerfærger og RO-RO passagerskibe bruges firetaktsmotoren både som hovedmotor og som hjælpemotorer, der bruges til strømproduktion. Olien renses på de større skibe normalt af en separator, der deles mellem tre motorer. Hvis en eller flere motorer svigter, kan dette bringe driften i fare. Smøreolien i en trunkmotor forurenes konstant af forbrændingsrester med sod og metalpartikler. De små sodpartikler ødelægger olien og fremskynder olieoxideringen, hvilket fører til reduceret TBN, højere viskositet og i sidste ende smøreolieændring. De mest skadelige partikler er i størrelsen 3-10 mikron, som medfører slid, blokering, udmattelsesbrud og polering af cylinderforinger, knastaksler og akseltapper/lejer. Effektiv fjernelse af forurening via et eksternt rensningssystem vil forlænge både motorens og smøreoliens levetid.  

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Reducer energiforbruget, og forbedr smøreoliens renhed
  • Forlæng serviceintervallerne for motorene
  • Reducer risikoen for uplanlagte nedbrud og offhire
  • Reducer vedligeholdelsesomkostninger 

Når du installerer en CJC® Oliefilterløsning på dit motorsmøreolie, kan du erstatte separatoren og minimere olie- og energiomkostningerne. CJC® Oliefiltre kræver ikke opvarmning, de producerer ikke slam, og der er ikke risiko for vandindtrængning, hvilket du kan opleve, når du bruger konventionelle separatorer. Du får et oliefilter med fremragende egenskaber til fjernelse af partikler og oxidationsrester og den højeste snavskapacitet, hvilket giver omkostningsbesparelser og bedre motordriftssikkerhed.  

Fra et teknisk perspektiv er CJC® kendt for at holde olie ren, tør og uden oxidationsrester. 

Når du vælger CJC® Oliefiltre, sikrer du en lang levetid for motoren, reducerer vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud.  

Dine løsninger
Til motorsmøreolie på din passagerfærge eller RO-RO passagerskib har du brug for:

  • CJC® Finfilter, HDU

CJC® Systemløsninger passer til alle størrelser smøresystemer til firetaktsmotorer, og vi leverer verden over, hvor det er nødvendigt. Vi hjælper med at vælge den rette løsning afhængigt af systemtypen og -betingelserne i miljøet – i tæt samarbejde med tekniske organisationer. 

 

Kundecases

Engine-Lube-Oil_Diesel-Gas-Engine_MF-Prinsesse-Isabella_ASMA7034UK

Brochures & Guides

Marine sector brochure
Clean Oil Guide