vindmøllegearkasse (WTG)

 
System
Gearkassen er hjertet i vindmøllen, da den konverterer lav hastighed fra rotorakslen til høj hastighed på generatorsiden. Det komplekse gear- og lejedesign er følsomt over for partikler og fugt. Kombinationen af smøremidler med høj viskositet (ISO VG 320), høj belastning på komponenter og hårde driftsmiljøer gør det i endnu højere grad vigtigt at sørge for, at gearolien holdes ren og tør.

Udfordring
Hvis gearolien ikke holdes ren og tør, risikerer du meget dyre reparationer eller udskiftning af komponenter, nedetid og eventuelle bøder for manglende levering af strøm til forsyningsnettet. Derudover kan forurenet olie ikke opnå den ønskede levetid, så det er muligt, at olien skal skiftes for tidligt. En lang olielevetid kan kun opnås, hvis vand, slidpartikler og oxidationsprodukter fjernes fra olien kontinuerligt. Hvis et in-line filter tilstoppes uden for de normale serviceintervaller, medføre det høje omkostninger til udskiftning, da windmøller ofte er opstillet i utilgængelige områder og offshore. 

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Optimer driftstiden og oppetiden
  • Reducer risikoen for dyre reparationer af gearkassen
  • Reducerer risikoen for uplanlagte nedbrud 
  • Reducerede vedligeholdelsesomkostninger
  • Kort sagt: Beskyt dit aktiv, og optimer din LCOE

Når du installerer en CJC® Oliefilterløsning på din gearkasse, får du et oliefilter med den højeste snavskapacitet, der er egnet til normale serviceintervaller, så du ikke skal servicere filteret for ofte. CJC® Oliefilter er kendt for at holde olien ren, tør og uden oxidationsrester, hvilket er dokumenteret over en lang årrække i flere tusinde WTG-installationer. Når du vælger et CJC® Offline Oliefilter, sikrer du en lang levetid for gearkassen og smøreolien, reducerer vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud. Og du kan endda fjernovervåge dit systems tilstand ved hjælp af CJC® Oil Contamination Monitor, OCM15.

Dine løsninger
Til vindmøllegear anvendes følgende CJC® Offline Oliefilterløsninger:

CJC® Systemløsninger passer til alle gearkasser uanset fabrikat, og vi kan levere pre-fabrikerede beslag og tilpassede CJC® Filterindsatse efter behov. Vi hjælper med at vælge den mest optimale løsning afhængigt af vindmølletypen, smøreolietypen og driftsforholdene – i tæt samarbejde med tekniske organisationer.

 

Artikler

WIND_Monitoring 10 WTG oils online

Brochures & Guides

Wind  sector brochure
Clean Oil Guide