vindmøllegearkasse (WTG)

 

 
System
Gearkassen er hjertet i vindmøllen, da den konverterer lav hastighed fra rotorakslen til høj hastighed på generatorsiden. Det komplekse gear- og lejedesign er følsomt over for partikler og fugt. Kombinationen af smøremidler med høj viskositet (ISO VG 320), høj belastning på komponenter og hårde driftsmiljøer gør det i endnu højere grad vigtigt at sørge for, at WTG-olien holdes ren og tør.

 

Udfordring
Hvis WTG-smøreolien ikke holdes ren og tør, risikerer du meget dyre reparationer eller udskiftninger, nedetid og eventuelle bøder for manglende levering af strøm til forsyningsnettet. Derudover kan forurenet olie ikke opnå en lang levetid, så det er muligt, at olien skal skiftes for tidligt. En lang olielevetid kan kun opnås, hvis vand, slidpartikler og oxideringsprodukter fjernes fra olien kontinuerligt. Med hensyn til service af oliefilteret medfører det høje omkostninger til udskiftning af en tilstoppet in-line filterindsats uden for de normale serviceintervaller, da turbinerne ofte ligger i fjerntliggende områder. 

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Optimer driftstiden og oppetiden
  • Reducer risikoen for dyre reparationer af gearkassen
  • Reducerer risikoen for uplanlagte nedbrud 
  • Reducerede vedligeholdelsesomkostninger
  • Kort sagt: Beskyt dit aktiv, og optimer din LCOE

Når du installerer en CJC® Oliefilterløsning på din gearkasse, får du et oliefilter med den højeste snavstilbageholdelseskapacitet, der er egnet til normale serviceintervaller, så du ikke skal servicere filteret for tidligt. CJC® Oliefilter er kendt for at holde olien ren, tør og uden oxideringsrester, hvilket er dokumenteret over en lang årrække i flere tusinde WTG-installationer. Når du vælger CJC® Offline Oliefilter, sikrer du en lang levetid for gearkassen og smøreolien, reducerer vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud. Og du kan endda fjernovervåge dit systems tilstand ved hjælp af CJC® Oil Contamination Monitor, OCM15.

Dine løsninger
Til WTG'er anvendes følgende CJC® Offline Oliefilterløsninger:

CJC® Systemløsninger passer til alle gearkasser uanset fabrikat, og vi kan levere tilpassede CJC® Filterindsatser efter behov. Vi hjælper med at vælge den mest optimale løsning afhængigt af vindmølletypen, smøremiddeltypen og driftsforholdene – i tæt samarbejde med tekniske organisationer.

 

Brochurer

Wind  sector brochure
Clean Oil Guide