viklingskoblere

 
Viklingskoblere er strømforsyningens fleksible rygrad. Da de er mekaniske kontakter, ændrer de transmissionsrationen for at kompensere for stigninger eller fald i spændingshøjden, og med tusindvis af ændringer om året er olien i viklingskobleren udsat for høje kulpartikelmængder. Dette kan medføre overslagsspænding eller uventet svigt og nedetid. Da strømforsyningen vil svigte uden viklingskobleren, skal olien i viklingskobleren holdes ren, tør og fri for oxideringsrester. 

Udfordring
Hvis olien i viklingskobleren ikke holdes ren, tør og fri for oxideringsrester, vil slam reducere viklingskoblerens effektivitet, mens kondens fra de kontinuerlige temperaturfluktuationer gradvist øger vandindholdet i olien, hvilket kan føre til sod i olien. Viklingskobleren kan svigte, hvilket fører til dyre reparationer, og samtidig leveres der ikke strøm til forsyningsnettet, og der opstår risiko for bøder. I værste tilfælde er der risiko for overslagsspænding, som kan føre til sikkerhedsrisici. 

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering
  • Optimer kraftværkets driftstid
  • Reducer risikoen for dyre reparationer af viklingskobleren
  • Reducer risikoen for uplanlagte nedbrud, strømudfald og bøder 
  • Reducerede vedligeholdelsesomkostninger og sikkerhedsrisici

Når du installerer en CJC® Oliefiltreringsløsning på din viklingskobler, får du et oliefilter med fremragende snavs-, vand- og oxideringsrestfjernelsesegenskaber. Dette giver dig omkostningsbesparelser og bedre driftssikkerhed for udstyret samt et højt output for dit anlæg. Fra et teknisk perspektiv er CJC® kendt for at holde olie ren, tør og uden oxideringsrester, hvilket er dokumenteret over en lang årrække og i mange viklingskoblerinstallationer. CJC® Oliefilterløsninger er installeret i mange kraftværker verden over, og når du vælger CJC® Oliefiltre, sikrer du en lang levetid for viklingskobleren samt olien i viklingskobleren. Du reducerer også vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud. 

Dine løsninger
Til koblingsviklere anvendes følgende CJC® Systemløsninger:

  • Tap Changer Filter 1, HPS 15/25
  • Tap Changer Filter 2, HPS 27/27

CJC® Systemløsninger passer til alle størrelser viklingskoblere – nye eller gamle. Og vi kan levere verden over, hvor det er nødvendigt. Vi hjælper med at vælge den mest passende løsning afhængigt af systemtypen og -betingelserne i miljøet – i tæt samarbejde med tekniske organisationer. 

Brochurer

Power sector brochure
Clean Oil Guide