transformere 

 
Transformere er kraftværkets gateway til forsyningsnettet. Transformerens levetid afhænger af isoleringspapiret, som depolymeriseres over tid. Isoleringspapirets levetid kan typisk være op til 50 år, men vand, oxygen, syre og andre katalysatorer nedbryder papiret endnu hurtigere. Derfor skal olien i transformeren holdes ren og tør og fri for syrer for at sikre en lang levetid for transformeren.

Udfordring
Isoleringspapiret indeholder flere hundrede gange mere vand end transformerolien, så fugtigheden i olien, eks. 30 ppm, kan stadig betyde 3 % vand i papiret, hvilket kan have alvorlige følger. Vand reducerer også oliens dielektriske styrke, hvilket kan udvikle sig til en sikkerhedsrisiko. Hvis transformerolien ikke holdes tør, ren og fri for syrer, risikerer du meget dyre reparationer på transformeren eller udskiftninger af isoleringspapiret samt nedetid for anlægget. Hvis transformeren ikke fungerer, leveres der ikke strøm til forsyningsnettet, og der opstår risiko for bøder.   

Fordele ved installation af CJC® Oliefiltre

  • Beskyt din investering – forlæng transformerens levetid med 10-20 år
  • Optimer kraftværkets driftstid
  • Reducer risikoen for dyre reparationer af transformeren
  • Reducer risikoen for uplanlagte nedbrud, strømudfald og bøder
  • Reducerede vedligeholdelsesomkostninger og sikkerhedsrisici

Når du installerer en CJC® Oliefiltreringsløsning på din transformer, får du et oliefilter med fremragende vand- og syrefjernelsesegenskaber. Dette giver dig omkostningsbesparelser og bedre transformerdriftssikkerhed. Fra et teknisk perspektiv er CJC® kendt for at holde olie ren, tør og uden oxidationsrester, hvilket er dokumenteret over en lang årrække og i mange kraftværksinstallationer. CJC® Oliefilterløsninger er installeret i mange kraftværker verden over, og når du vælger CJC® Oliefiltre, sikrer du en lang levetid for transformere, reducerer vedligeholdelsen, og du undgår uplanlagte nedbrud.  

Dine løsninger
Den optimale løsning er at tørre transformerolien kontinuerligt, mens transformeren er i drift, hvormed papiret tørres langsomt. Ved at gøre dette kan transformerens levetid forlænges med 10-20 år. Til transformerolien anvendes følgende CJC® Systemløsninger:

CJC® Systemløsninger passer til alle størrelser transformere – nye eller gamle. Og vi kan levere verden over, hvor det er nødvendigt. Vi hjælper med at vælge den mest passende løsning afhængigt af systemtypen og -betingelserne i miljøet – i tæt samarbejde med tekniske organisationer. 

Brochures & Guides

Power sector brochure
Clean Oil Guide